Zalm met fijne groentjes en puree van verschillende wortels
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2 uienfijn gesneden
  • 1 preiin brunoise
  • 2 rode puntpaprika’sin brunoise
  • 1 gele puntpaprikain brunoise
  • 200ml visfond
  • 100ml alpro room
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 1geut witte wijnfacultatief
  • blonde roux
  • olijfolie
  • pezono
  • 3grote aardappelen bloemigein blokjes
  • 3 oranje wortelsin blokjes
  • 3 gele wortelsin blokjes
  • 1 paarse wortelin blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 300g zalm zonder vel
  • boter
  • 1 pruimtomaatontpit en in blokjes
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
Instructies
Wortelpuree
  1. Stoof 1 ui glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de wortels toe en kruid met pezono en 2 laurierblaadjes. Stoof ze gaar, doe er indien nodig een geutje water bij.
  3. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp ze fijn met een beetje boter.
  4. Stamp de worteltjes fijn wanneer deze gaar zijn en stamp er de aardappelen onder, kruid bij indien nodig.
Saus
  1. Stoof de tweede ui glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de paprika’s en de prei toe, stoof mee aan.
  3. Doe er de visfond, bouillonblokje, wijn en de alpro bij. Laat verder garen tot de groentjes beetgaar zijn. Breng op smaak met pezo en dik de saus wat in met de roux indien nodig.
Zalm
  1. Kruid de zalm met pezo. Verwarm de boter in de pan, goed heet en bak de zalm 2 minuten aan iedere zijde.
Dresseren
  1. Schep wat fijne groentjes in een diep bord, schik er de zalm op en spuit er wat wortelpuree bij. Werk af met wat bieslook en tomatenblokjes.
Notities

De wortelpuree is misschien niet zo  mooi van kleur maar wel zeer lekker.

Je kan het gerechtje natuurlijk ook met gewone puree of pasta serveren.