Zalm met fijne groentjes en puree van verschillende wortels
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
2uienfijn gesneden
1preiin brunoise
2rode puntpaprika’sin brunoise
1gele puntpaprikain brunoise
200mlvisfond
100mlalpro room
1/2visbouillonblokje
1geutwitte wijnfacultatief
blonde roux
olijfolie
pezono
3groteaardappelen bloemigein blokjes
3oranje wortelsin blokjes
3gele wortelsin blokjes
1paarse wortelin blokjes
2laurierblaadjes
300g zalm zonder vel
boter
1pruimtomaatontpit en in blokjes
1handjebieslookfijn gesnipperd
Instructies
Wortelpuree
Stoof 1 ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de wortels toe en kruid met pezono en 2 laurierblaadjes.
Stoof ze gaar, doe er indien nodig een geutje water bij.
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp ze fijn met een beetje boter.
Stamp de worteltjes fijn wanneer deze gaar zijn en stamp er de aardappelen onder, kruid bij indien nodig.
Saus
Stoof de tweede ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de paprika’s en de prei toe, stoof mee aan.
Doe er de visfond, bouillonblokje, wijn en de alpro bij.
Laat verder garen tot de groentjes beetgaar zijn.
Breng op smaak met pezo en dik de saus wat in met de roux indien nodig.
Zalm
Kruid de zalm met pezo.
Verwarm de boter in de pan, goed heet en bak de zalm 2 minuten aan iedere zijde.
Dresseren
Schep wat fijne groentjes in een diep bord, schik er de zalm op en spuit er wat wortelpuree bij.
Werk af met wat bieslook en tomatenblokjes.
Notities
De wortelpuree is misschien niet zo mooi van kleur maar wel zeer lekker.
Je kan het gerechtje natuurlijk ook met gewone puree of pasta serveren.