Zalm met kruidenkorst en broccoli-rijst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Kruidenkorst
  • 2stukjes zalm met vel
  • 125g ricotta
  • 1/2koffielepel mosterd
  • 25g amandelschilfers
  • 1klein teentje lookgeperst
  • 1handjes bieslookfijn gesnipperd
  • 1handje peterseliefijn gehakt
Broccoli-rijst
  • 1 broccoli
  • 1grote sjalotfijn gesnipperd
  • 200g groene asperges
  • 2 handjes rucola
  • olijfolie
  • pezo
  • lookpoeder
  • uienpoeder
  • geroosterde sesamzaadjes
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de ricotta, de mosterd, de amandelschilfers, de look, de bieslook en de peterselie onder elkaar en breng op smaak met pezo.
  3. Kruid de zalm met pezo en besmeer de bovenkant met het ricottamengsel. Leg de vis in een geoliede ovenschaal. Zet de vis 20 Ć  25 minuten in de oven.
  4. Kook de asperges 2 minuutjes in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
  5. Snij de broccoli in roosjes en spoel ze. Maal ze fijn tot rijst in een hakmolentje.
  6. Stoof de sjalot glazig in een diepe pan.
  7. Voeg de broccolirijst toe en bak mee aan. Doe er nu ook de asperges bij en breng op smaak met pezo, lookpoeder en uienpoeder.
  8. Doe de broccolirijst in kommetjes en werk af met wat rucola en sesamzaadjes.
  9. Leg op ieder bord een stukje zalm met een kommetje broccolirijst.
Notities

Ricotta is een magere kaas!