Zalm met kruidenkorst en broccoli-rijst
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
Kruidenkorst
2
stukjes
zalm met vel
125
g
ricotta
1/2
koffielepel
mosterd
25
g
amandelschilfers
1
klein teentje
look
geperst
1
handjes
bieslook
fijn gesnipperd
1
handje
peterselie
fijn gehakt
Broccoli-rijst
1
broccoli
1
grote
sjalot
fijn gesnipperd
200
g
groene asperges
2
handjes
rucola
olijfolie
pezo
lookpoeder
uienpoeder
geroosterde sesamzaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de ricotta, de mosterd, de amandelschilfers, de look, de bieslook en de peterselie onder elkaar en breng op smaak met pezo.
Kruid de zalm met pezo en besmeer de bovenkant met het ricottamengsel. Leg de vis in een geoliede ovenschaal. Zet de vis 20 Ć 25 minuten in de oven.
Kook de asperges 2 minuutjes in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
Snij de broccoli in roosjes en spoel ze. Maal ze fijn tot rijst in een hakmolentje.
Stoof de sjalot glazig in een diepe pan.
Voeg de broccolirijst toe en bak mee aan. Doe er nu ook de asperges bij en breng op smaak met pezo, lookpoeder en uienpoeder.
Doe de broccolirijst in kommetjes en werk af met wat rucola en sesamzaadjes.
Leg op ieder bord een stukje zalm met een kommetje broccolirijst.
Notities
Ricotta is een magere kaas!