2venkelknollenin plakken gesneden en beetgaar gestoomd
1bakjekerstomaatjesgehalveerd
provençaalse kruiden
olijfolie
1cederhoutenplankje1 uur in water gedrengd
1aluminium bakje
Instructies
Kruid de stukjes zalm aan beide kanten met pezo.
Besmeer 1 stukje zalm aan de bovenzijde met mosterd en bestrooi met de suiker.
Smelt de boter in de microgolfoven en meng er de fijn gehakte verse kruiden onder.
Besmeer er het andere stukje zalm mee.
Leg de venkel en de tomaatjes samen in een aluminium bakje en bestrooi royaal met Provençaalse kruiden, beetje pezo en goed wat olijfolie.
Leg het cederhouten plankje op de BBQ en sluit de BBQ, zodra er rook ontwikkeling is leg je de zalm op het plankje.
Leg ook het bakje groentjes op de BBQ en sluit de BBQ weer.
Laat ongeveer 15 minuten garen op 180 graden.
Serveer de vis met de groentjes en eventueel een stukje stokbrood.
Notities
Zorg ervoor dat je plank zeker en vast in water heeft gelegen!