Zalm op cederhouten plankje met venkel en tomaatjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 2stukjes zalm filets zonder vel
  • mosterd
  • donkere bruine suiker
  • 1noot boter
  • Verse kruidenpeterselie, bieslook, dragon, basilicum, munt,…
  • pezo
  • 2 venkelknollenin plakken gesneden en beetgaar gestoomd
  • 1bakje kerstomaatjesgehalveerd
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 1 cederhoutenplankje1 uur in water gedrengd
  • 1 aluminium bakje
Instructies
  1. Kruid de stukjes zalm aan beide kanten met pezo.
  2. Besmeer 1 stukje zalm aan de bovenzijde met mosterd en bestrooi met de suiker.
  3. Smelt de boter in de microgolfoven en meng er de fijn gehakte verse kruiden onder. Besmeer er het andere stukje zalm mee.
  4. Leg de venkel en de tomaatjes samen in een aluminium bakje en bestrooi royaal met Provençaalse kruiden, beetje pezo en goed wat olijfolie.
  5. Leg het cederhouten plankje op de BBQ en sluit de BBQ, zodra er rook ontwikkeling is leg je de zalm op het plankje. Leg ook het bakje groentjes op de BBQ en sluit de BBQ weer. Laat ongeveer 15 minuten garen op 180 graden.
  6. Serveer de vis met de groentjes en eventueel een stukje stokbrood.
Notities

Zorg ervoor dat je plank zeker en vast in water heeft gelegen!