Zalmhoorntje
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 2vellen brickdeeg
  • 1 eigeel
  • 100g gerookte zalm
  • 120g verse zalm
  • 2el zure room
  • 1el viseitjes
  • pezo
  • cayennepeper
  • zwart sesamzaad
  • verse dille
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het brickdeeg in vier en rol het deeg op in een puntzakje, lijm het dicht met wat eigeel. Steek er wat aluminiumfolie in om de vorm te behouden en bak ze goudbruin in de oven, 10 minuten. Laat afkoelen.
  3. Stoom de verse zalm gaar.
  4. Mix de gerookte zalm samen met de verse zalm en de zure room tot mousse. Kruid met pezo en cayennepeper. Doe dit in een spuitzak en leg in de koelkast.
  5. Doe sesamzaadjes in een mooi potje, dit dient enkel om de hoorntjes mooi rechtop te kunnen serveren.
  6. Spuit de zalmmousse in de hoorntjes en werk af met de vis eitjes en wat dille.
Notities

Je kan de hoorntjes op voorhand bakken, bewaar ze in een goed afgesloten doos, zo blijven ze krokant.

Ook de zalmmousse kan op voorhand bereid worden, doe hem in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.

Ziet er chique uit en stelt niet veel voor, iedereen kan het.

Heb je nog wat van de vulling over kan je dit ook op een toastje spuiten, ook zeer lekker en mooi.