Zeebaars met zeevruchten bouillon
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 240g zeebaarsfilet met vel120 g per persoon
  • 200g krieltjes geschild
  • 1bokaal visfond
  • 30 mosselen
  • 1pakje Venusschelpjes
  • 200ml witte wijn
  • 2takjes selder
  • 2 sjalotjes
  • 2teentjes look
  • 1geut room
  • basilicum
  • peterselie
Instructies
  1. Kook de krieltjes beetgaar.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snij de selder in fijne boogjes en stoof aan in boter en olie.
  4. Voeg de geperste look toe.
  5. Voeg de schaaldieren toe en roerbak tot ze open zijn, blus met de wijn en de bouillon.
  6. Breng op smaak met pezo en wat room, leg er de krieltjes bij.
  7. Snij de velkant van de zeebaars in om de cm. Kruid met pezo en bak eerst op de velkant in boter.
  8. Verdeel de bouillon over de diepe borden en leg de vis er bovenop.
  9. Werk af met wat verse kruiden, basilicum en peterselie.