Zeebaars op een bedje van puree, julienne groentjes en een sausje van Noilly prat
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Vis – groentjes -puree
2stukjes zeebaarsgehalveerd
1nootboter
10bintjes
1geutmelk
1nootboter
2wortelsin julienne gesneden
1/4courgettein julienne gesneden
1/4preiin julienne gesneden
Arachideolie
Sausje
150mlNoilly prat
250mlculinaire room
200mlvisfond
1groot teentjelookgeperst
pezono
blanke roux
1heel klein beetjetomaten ketchup
Instructies
Begin met de saus.
Doe de Noilly prat, de room, de visfond en het teentje look in een steelpannetje en laat dit op een zacht vuurtje inkoken tot 2/3.
Dit duurt zeker een half uur.
Breng de saus op smaak met pezono.
Bind de saus een beetje in en geef ze een zacht roze kleur door een heel klein beetje ketchup toe te voegen, dit is enkel voor de kleur, dus zeker niet te veel!
Kook de aardappelen in gezouten water, giet af en stamp ze fijn.
Roer er wat melk en boter door en breng op smaak met pezo.
Bak de groentjes eventjes op in arachideolie en kruid met peper.
Zet het vuur zeker niet te hoog want dan verbranden de groentjes.
Kruid de vis met pezo en bak hem aan in boter.
Eerst op de velkant dan de andere kant.
Dresseer de borden:
leg wat puree op de borden, daarop de groentjes met daarop een stukje zeebaars, werk af met de saus.
Zet nog wat extra saus op de tafel voor de liefhebbers.
Notities
Als je dit als hoofdgerecht serveert, mag het meer zijn.