Zeeduivel met provençaalse groentjes, olijventapenade en krieltjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 600g krieltjes
  • 1geut witte balsamicoazijn
  • 4stukken zeeduivel of kabeljauween 180 g per persoon
  • 1blokje groentenbouillon
  • 4 blaadjes salie
  • 10 zwarte olijven
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui
  • 3 verschillende kleuren paprika
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 takjes trostomaatjes
  • 1eetlepel provençaalse kruiden
  • 12 basilicumblaadjes
  • 75g rucola
Instructies
  1. Was de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen en snij ze in partjes. Doe ze in een ovenschaal met een geplet teentje look, een takje rozemarijn, grof zout en wat olijfolie. Zet ze in een oven op 200 graden, ongeveer een 30 minuten (roer af en toe eens om).
  2. Snij de paprika’s en de courgette in brunoise .
  3. Snij de rode ui en de look zeer fijn.
  4. Verhit wat olijfolie in een grote diepe pan en stoof 1/2 van de ui en de look aan.
  5. De rest van de groentjes mogen erbij, kruid dit nu met pezo, de provençaalse kruiden en de balsamicoazijn.
  6. Snij de tomaatjes in twee.
  7. Neem een grote kookpot, waar de vis in past. Doe er wat olijfolie in en stoof er de rest van de ui en de salie blaadjes in aan. Voeg een liter water en het bouillon blokje toe. Laat dit opwarmen tot net onder het kookpunt.
  8. Maak nu de tapenade: haal de pitten uit de olijven en doe in de blender. Voeg er een 8-tal zongedroogde tomaatjes aan toe en mix. Je kan eventueel nog wat olie van de tomaatjes toevoegen, wanneer het geen homogene massa vormt.
  9. Pocheer de vis ongeveer een 10 minuten, dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de vis.
  10. Doe de tomaatjes bij de andere groentjes.
  11. Dresseer het bord: Leg goed wat groentjes op het bord, daarop de zeeduivel met tapenade, wat krieltjes en nog wat rucola, werk af met wat basilicum.
Notities

Een echt zuiders bord, vol groenten. De zon komt u tegemoet, met deze zuiders smaken.