Zeevruchten op de BBQ met geinfuseerde kruidenolie
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 100ml olijfolie
  • 3teentjes lookgeperst
  • 1handje bieslookfijn gesnipperd
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1koffielepel fleur de sel
  • peper
  • 10tal grote garnalen
  • 500gram Venusschelpjesof andere
  • 500gram mosselenliefst verse in de schelp
Instructies
  1. Verwarm de BBQ voor op 230 graden.
  2. Zet de olie op het vuur en laat op een zeer zacht vuurtje verwarmen samen met de look, het sjalotje en de bieslook. Kruid met 1 koffielepel fleur de sel en peper. Verwarm 20 minuten.
  3. Was alles goed en ontdoe de garnalen van het darmkanaal.
  4. Doe de zeevruchten in een aluminium schaal met wat olijfolie. Doe hierin alle zeevruchten en plaats ze op de BBQ, sluit het deksel van de BBQ en gaar ze tot de schelpjes open zijn.
  5. Schep ze in een mooi bord en overgiet met de kruidenolie.
  6. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Belangrijk dat je de olie op een zeer zacht vuurtje verwarmt en zeker 20 minuten, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

Hier zijn nog enkele blokjes zalm toegevoegd, ik had die nog in de frigo liggen.