Zeevruchtensoep met dragon
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 1kg mosselen
  • 300g scampi’sgepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 200g inktvisin ringen gesneden
  • 4 gamba’safwerking
  • 6 lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 4teentjes lookgeperst
  • 400g tomatenblokjes met look
  • 100ml vermoutnoilly prat
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1el gedroogde dragon
  • 1dopje saffraan
  • 1hand dragonfijn gehakt
  • 1hand peterseliefijn gehakt
  • olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Was de mosselen zeer goed en maak ze zuiver. Kook ze kort en hevig met deksel tot de mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp, en zeef het kookvocht, Het kookvocht heb je nog nodig!
  2. Stoof de lente-uitjes met de look aan in wat olijfolie. Voeg de gedroogde dragon en de saffraan toe en blus met de vermout. Laat eventjes verdampen.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en 1 liter water plus de bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg nu de mosselen, de inktvis, de scampi’s en de gamba’s toe. Laat maximum nog 4 minuten koken, anders worden de vruchten taai.
  5. Kruid de soep verder af met de verse dragon en peterselie en eventueel nog pezo.
  6. Schep de soep in borden en werk af met een takje dragon.
Notities

Wanneer de soep te dun is, bind je ze met maïzena, dit doe je best voor de zeevruchten erin zitten.

Je kan ook 1 el bloem toevoegen aan de lente-uitjes.

Lekker met een stukje stokbrood en gemalen kaas voor de liefhebbers.