Zeewolf op een bedje van asperges met kruidige krieltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Aardappelen
  • 300g krieltjesbeetgaar gekookt met schil
  • 1el witte wijn
  • 2takjes rozemarijnfijn gehakt
  • 1plakje breydel spekin kleine blokjes
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • pezo
  • olijfolie
Tomatenboter: optioneel!
  • 125g goede ongezouten boterop kamertemperatuur
  • 25g opgelegde artisjokfijn gehakt
  • 50g zongedroogde tomaatjes op oliefijn gehakt
  • 50g zwarte olijvenfijn gehakt
  • 1hand basilicumfijn gehakt
  • BBQ kruiden
Overige
  • 2stukjes zeewolf
  • viskruiden
  • 8 witte aspergesgeschild en beetgaar gestoomd in 3 minuten
  • 6 groene aspergesgeschild en beetgaar gestoomd in 3 minuten
Instructies
  1. Maak de tomatenboter (optioneel): meng alles goed onder elkaar met een vork en plet alles tot een homogene massa. Rol de massa in plasticfolie en laat opstijven in de frigo. De boter is geen meerwaarde. Het is redelijk veel werk en je hebt een te grote massa. Je kan de rest wel nog op een stukje ciabatta smeren!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Neem een zak geschikt voor de oven of maak zelf een zakje van aluminiumfolie. Snij de krieltjes in twee en doe ze in het zakje. Doe er het sjalotje, de rozemarijn, de witte wijn en de blokjes spek bij. Kruid met pezo en een klein geutje olijfolie. Leg ze op een bakplaat en plaats ze 15 minuten in de oven.
  4. Grill de asperges in een grillpan en kruid ze met pezo. Tip: je kan de asperges met twee satéprikkers bij elkaar houden, zo kan je ze makkelijk draaien in de pan en zitten ze al direct op kleur. Ook handig op de BBQ!
  5. Kruid de vis met viskruiden en bak hem in een pan met boter.
  6. Dresseer de borden: leg de asperges op het bord en trek de satéprikker eruit, daarop een stukje vis met een plakje boter. Leg naast de asperges de krieltjes.
Notities

Dit gerecht kan perfect op de BBQ bereid worden, gebruik dan een Q-bag voor de krieltjes of een aluminium zakje.

Om de asperges makkelijk te kunnen draaien, steek je ze met twee saté prikkers vast langs elkaar. Dit is niet enkel handig om ze te draaien, maar ze kunnen ook niet verdwijnen onder het rooster. De zeewolf bak je tussen een klem of in een papillot.

Een volledig gerecht voor op de BBQ!