Zeewolf op een bedje van gegrilde asperges en saffraan saus
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
Saffraan sausje
1
dopje
saffraan poeder
100
g
sjalotjes
fijn gesneden
200
ml
droge witte wijn
150
ml
water
1
vis of groenten bouillonblokje
100
ml
culinaire room
olijfolie
blanke roux
Overige
2
stukjes
zeewolf
500
g
witte asperges
beetgaar gekookt en afgekoeld
1
doosje
zeekraal
boter
pezo
Instructies
Saffraan saus
Stoof de sjalotjes glazig in olijfolie.
Voeg de saffraan toe en laat eventjes mee aanstoven.
Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
Voeg nu het water en het bouillonblokje toe, laat een beetje inkoken.
Doe nu de room erbij en kruid af met pezo.
Mix de saus met een staafmixer of zeef de saus voor een extra gladde saus.
Dik de saus wat in met blanke roux.
Overige
Kruid de zeewolf met pezo en bak hem in een pan met boter.
Grill de asperges in een grillpan en kruid met pezo.
Bak de zeekraal heel eventjes op in een pan met boter.
Leg de asperges op het bord met daarop de vis en bovenaan de zeekraal. Werk het bordje af met de saffraan saus.
Serveer de rest van de saus apart erbij. Lekker met een gekookt aardappeltje of puree.
Notities
Bak de zeekraal kort zodat hij mooi knapperig blijft.