Zeewolf op een bedje van gegrilde asperges en saffraan saus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Saffraan sausje
  • 1dopje saffraan poeder
  • 100g sjalotjesfijn gesneden
  • 200ml droge witte wijn
  • 150ml water
  • 1 vis of groenten bouillonblokje
  • 100ml culinaire room
  • olijfolie
  • blanke roux
Overige
  • 2stukjes zeewolf
  • 500g witte aspergesbeetgaar gekookt en afgekoeld
  • 1doosje zeekraal
  • boter
  • pezo
Instructies
Saffraan saus
  1. Stoof de sjalotjes glazig in olijfolie.
  2. Voeg de saffraan toe en laat eventjes mee aanstoven.
  3. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  4. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe, laat een beetje inkoken.
  5. Doe nu de room erbij en kruid af met pezo.
  6. Mix de saus met een staafmixer of zeef de saus voor een extra gladde saus.
  7. Dik de saus wat in met blanke roux.
Overige
  1. Kruid de zeewolf met pezo en bak hem in een pan met boter.
  2. Grill de asperges in een grillpan en kruid met pezo.
  3. Bak de zeekraal heel eventjes op in een pan met boter.
  4. Leg de asperges op het bord met daarop de vis en bovenaan de zeekraal. Werk het bordje af met de saffraan saus.
  5. Serveer de rest van de saus apart erbij. Lekker met een gekookt aardappeltje of puree.
Notities

Bak de zeekraal kort zodat hij mooi knapperig blijft.