Zelfgemaakte nacho met avocadocrème en camembert
Porties
8stuks
Porties
8stuks
Ingrediënten
  • 2vellen brickdeeg
  • 1mok polenta
  • 2 eiwittenlosgeklopt
  • 1 avocado
  • 1/2klein teentje lookzonder kern geperst
  • 1beetje citroensap
  • pezo
  • enkelekleine blaadjes basilicum
  • rode biet scheutenof kleine eetbare bloemetjes van de kruiden
  • 1/4 camembert
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 60 graden zonder hete lucht!
  2. Snij rondjes uit het brickdeeg met behulp van een dresseerring.
  3. Leg de rondjes op een bakplaat, zet er bv een mandje op om frietjes te bakken in de oven, zo krult het deeg niet op.
  4. Haal de rondjes 1 voor 1 kort door het eiwit, daarna door de polenta en bak weer 40 minuten op 60 graden. Nu moet je er niets meer opzetten. Voel na de droogtijd of ze krokant zijn, zo niet moeten ze nog wat langer drogen.
  5. Maak ondertussen de avocadocrème: snij de avocado in stukjes en doe deze in een maatbeker samen met een beetje citroensap. Kruid met pezo en de look. Mix glad met de staafmixer tot een gladde crème. Doe de avocadocrème in een plastic zakje.
  6. Neem een nacho en spuit op iedere nacho twee toefjes avocadocrème. Snij kleine blokjes uit de camembert en leg bij op de nacho, werk af met de rodebiet scheutjes of bloemetjes en de basilicum.
Notities

Met dit hapje kan je zeker indruk maken, het ziet er gewoon zo mooi uit!