Zoete aardappel met pesto, tongetjes en groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Pesto
  • 2 zoete aardappelen
  • 6takjes platte peterselie
  • 1teentje look
  • 4eetlepels olijfolie
  • 2eetlepels pijnboompitjes
  • 4eetlepels geraspte parmezaan
  • 2eetlepels zure room
Groentjes
  • 1 venkelin plakjes
  • 1 rode paprikain reepjes
  • 3 tomatenin partjes
  • pezo
  • gedroogde tijm
  • olijfolie
Vis
  • 300g tongfilets
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
Pesto
  1. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie. Leg deze op een gesloten BBQ voor 40 minuten. BBQ mag tot 250 graden warm zijn.
  2. Maak de pesto: hak alle kruiden grof en voeg alles samen en mix tot een gladde saus. Zet in de koelkast tot later.
Groenten
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de venkel en de paprika in een ovenschaal en kruid met pezo en goed wat olijfolie. Zet de groentjes 30 minuten in de oven.
  3. Kruid de tomaatjes met tijm, pezo en wat olijfolie, voeg ze na 30 minuten toe aan de groentjes en laat ze nog 10 minuten mee garen.
Vis
  1. Bak op het allerlaatste de vis. Kruid de vis met pezo en bak in een pan met olijfolie.
Bord afwerken
  1. Snij de aardappel overlangs in twee en doe er wat pesto op. Leg wat groentjes en enkele tongfilets op de borden. Werk af met enkele takjes groen.
Notities

Ik heb dit gerecht maar drie sterretjes gegeven omdat ikzelf vind dat de zoete aardappel beter zou smaken bij een vleesgerecht.

De aardappel was wel zeer lekker. Apart was alles heel goed, maar de combinatie had beter gekund.