Zuiders vispannetje met orzo
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
dorade filets
10
scampi’s
ontdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal
150
g
orzo (Griekse pasta)
1/4
citroen
in partjes
190
ml
visbouillon of fond
100
ml
witte wijn
2
takjes
trostomaatjes
1
ui
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
1
el
tomatenpuree
olijfolie
pezo
1
noot
boter
Instructies
Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak hier de scampi’s kort in aan. Haal ze uit de pan.
Bak in dezelfde pan de ui en de look glazig. Voeg de orzo en het tomatenpuree toe en bak even mee aan.
Blus met de witte wijn en laat 7 minuten sudderen.
Voeg nu de bouillon, de tomaatjes en de citroenpartjes toe en laat nog eens 5 Ć 7 minuten sudderen.
Kruid ondertussen de vis met pezo en bak hem aan in een pan met boter.
Leg nu de scampi’s en de vis bij de orzo en laat alles nog even goed doorwarmen. Doe dit als je zeker bent dat de orzo gaar is!
Notities
Zeer smaakvol, was direct op en smaakte naar meer, dus ik maak volgende keer een extra grote portie!