Zuiders vispannetje met orzo
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 dorade filets
  • 10 scampi’sontdooid, gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 150g orzo (Griekse pasta)
  • 1/4 citroenin partjes
  • 190ml visbouillon of fond
  • 100ml witte wijn
  • 2takjes trostomaatjes
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1el tomatenpuree
  • olijfolie
  • pezo
  • 1noot boter
Instructies
  1. Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak hier de scampi’s kort in aan. Haal ze uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de ui en de look glazig. Voeg de orzo en het tomatenpuree toe en bak even mee aan.
  3. Blus met de witte wijn en laat 7 minuten sudderen.
  4. Voeg nu de bouillon, de tomaatjes en de citroenpartjes toe en laat nog eens 5 Ć  7 minuten sudderen.
  5. Kruid ondertussen de vis met pezo en bak hem aan in een pan met boter.
  6. Leg nu de scampi’s en de vis bij de orzo en laat alles nog even goed doorwarmen. Doe dit als je zeker bent dat de orzo gaar is!
Notities

Zeer smaakvol, was direct op en smaakte naar meer, dus ik maak volgende keer een extra grote portie!