Zuiderse krieltjes salade met sla en steak
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 500g krieltjesbeetgaar gekookt in de schil
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 200g fijne boontjebeetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
  • 100g mini groene aspergesbeetgaar gekookt en onder koud water gespoeld
  • 2handjes kerstomaatjesin partjes gesneden
  • 2el groene pesto
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 steaksnaar keuze
  • 1/2krop sla
  • 1handje bieslookfijn gesneden
  • 1el mayonaise
Instructies
  1. Bak de krieltjes mooi bruin in olie. Voeg de ui toe en bak mee aan.
  2. Doe er nu de boontjes en de asperges bij, deze moeten maar kort mee bakken.
  3. Als laatste roer je er de pesto en de tomaatjes onder. Kruid bij met pezo.
  4. Bak de steak naar smaak in een pan met boter. Kruid met pezo.
  5. Snij de gewassen sla in reepjes en meng er wat mayonaise onder en de bieslook.
  6. Serveer de zuiderse krieltjes met wat salade en de steak.
Notities

Deze krieltjes salade kan je perfect in een papillot doen en op de BBQ warm maken.

Alles kan je op voorhand klaarmaken!