Ingrediënten
- 2 grote aardappelen bv. bintjes
- 1 potje petite suisse
- 1 klontje boter
- pezo
- handje verse bieslook fijn gesnipperd
- 3 kleine tongfilets
- 1 schijfje citroen
- 1 venkel in schijfjes
- 5 cocktailtomaatjes gehalveerd
- gedroogde tijm
- olijfolie
Porties: persoon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de venkel in een vuurvaste schaal en kruid met pezo, strijk hem goed in met olijfolie en zet een 20 minuten in de oven, roer af en toe om.
- Leg de gehalveerde tomaatjes in een ovenschaal en doe er wat olijfolie, pezo en goed wat tijm over, zet ze na 10 minuten bij in de oven. De tomaatjes hebben dus maar 10 minuten nodig.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, pureer met de petite suisse, boter en pezo, meng er de bieslook onder.
- Smelt boter in de pan. Spoel de vis en dep droog, kruid met pezo en bak ze in de pan. Besprenkel ze met een beetje citroensap net voor je ze omdraait.
- Dresseer je bord: leg de venkel en de tomaatjes op het bord met wat van het venkelgroen, daarna de vis en twee canelle van puree (deze draai je met behulp van twee eetlepels).
Notities
Zeer lekker gerechtje, deze puree zou ik elke dag kunnen eten!
De tomaatjes zijn ook een leuk idee op de BBQ, leg ze dan op een aluminium schaaltje, wel best op een gesloten BBQ, 10 minuten is voldoende. Lekker bij een stukje vis.