Ingrediënten
- 6 middelgrote aardappelen in blokjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 3/4 knolselder in blokjes
- 3 lente-uitjes in ringetjes
- 1 handje peterselie fijn gehakt
- 250 g schartongetjes
- boter
- melk
- pezono
- 500 g wijting filet
- 100 ml room
- 100 ml melk
- 1 geut witte wijn
- 1/4 visbouillon blokje
- citroen
- verse dille fijn gehakt
- verse peterselie fijn gehakt
- blonde roux
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Maak eerst de puree, doe de aardappel, ui en knolselder samen in 1 pot en kook gaar in gezouten water. Giet af in een vergiet en doe alles weer in de kookpot. Stam fijn met een pureestamper, meng er wat boter en melk onder en breng op smaak met pezono.
- Bak de schartongetjes in wat boter en kruid met pezo. Voeg bij de puree en stamp hem weer. Roer er de peterselie en de lente-uitjes onder.
- Maak de saus: Doe de room en de melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg er de witte wijn en het bouillonblokje aan toe. Dik eventueel wat in met de roux en breng op smaak met pezo, dille, peterselie en een vleugje citroen.
- Bak de wijting filet in wat boter en kruid met pezo.
- Dresseer de borden: leg wat puree op het bord en wat vis, napeer de vis met wat saus en werk de puree af met wat verse kruiden.
Notities
Zeer geslaagde combinatie!
Laat de aardappelen en knolselder goed gaar worden zodat je deze goed kan fijn stampen.