Ingrediënten    
                - 1 ui grof gesneden
 - 1 teentje look fijn gesneden
 - 3 preien in ringen
 - 1/4 knolselder in blokjes
 - 1 el mascarpone
 - 2 el kruidenkaas
 - 1 l kippenbouillon
 - 4 sneedjes toastbrood
 - 1 hand peterselie fijn gehakt
 - pezo
 - olijfolie
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Stoof de look aan in wat boter en doe er de look bij.
 - Voeg de prei en de knolselder toe en stoof mee aan.
 - Doe er 1 l water bij en twee kippenbouillonblokjes. Laat 20 minuten koken en mix de soep.
 - Roer er de mascarpone en de kruidenkaas onder.
 - Toast het brood in de broodrooster. Snij ze in twee en besmeer met kruidenkaas.
 - Serveer de soep uit in diepe borden en serveer met de toast. Werk de soep af met wat gehakte peterselie.
 
        Notities    
                Dit is een zeer vullende soep, je kan ze minder zwaar maken door wat meer bouillon te gebruiken, zo wordt de soep wat minder dik.