Ingrediënten
- 1/2 grote pompoen in blokjes
- 3 rode ui grof gesneden
- 1 prei in ringen
- 4 rode paprika grof gesneden
- 1 blik tomatenpuree 140 g
- 1 vlootje maredsous dubbelroom
- pancetta extra fijn
- pezo
- kippenbouillon
- olijfolie
- peterselie
Porties: personen
Instructies
- Doe wat olijfolie in een grote kookpot en stoof er de uien in aan.
- Voeg de pompoen, paprika, tomatenpuree en de prei toe en stoof alles goed aan.
- Bevochtig met water tot alles goed onder staat, ongeveer 2 l water. Doe er nu ook de kippenbouillonblokjes bij. Laat de groentjes gaar koken en mix dan de soep.
- Zeef de soep. En voeg nu de maredsous toe, mix de soep opnieuw en kruid eventueel bij naar smaak met pezo.
- Zet een pan op het vuur en droog hier de pancetta in, hij moet krokant zijn. Laat de pancetta afkoelen op wat keukenrol, zodra hij volledig is afgekoeld zal hij krokant zijn en kan je hem verpulveren.
- Hak de peterselie fijn.
- Schenk de soep uit in mooie borden en werk af met de pancetta en wat peterselie.
Notities
Dit gerechtje kost ongeveer 8 euro.
Zeer smaakvol en romig soepje!