Burger met pikant avocado-sausje
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Burger met pikant avocado-sausje
Recept Afdrukken
Porties
4 stuks
Porties
4 stuks
Ingrediënten
Hamburger
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400 g runds-varkensgehakt gekruid
  • paneermeel
Afwerking
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 1 rode ui in halve ringen
Sausje
  • 1 avovado
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje look geperst
  • 1 lente-uitje fijn gesnipperd
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel groene tabasco of meer naar smaak
  • 1/2 bussel koriander
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met het paneermeel zodat het gehakt iets droger is en vorm er vier hamburgers van.
Sausje
  1. Snij de avocado in twee, haal de pit eruit en snij in blokjes. Besprenkel met het limoensap en doe de blokjes in een hoge maatbeker.
  2. Voeg nu de koriander, de look, de lente-uitjes, de Griekse yoghurt en de tabasco toe. Mix alles met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Breng op smaak met pezo en roer nog een keer goed om.
Afwerking
  1. Bak het vlees in een pan met wat olie of boter.
  2. Verwarm de broodjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Snij de broodjes in twee en beleg ze rijkelijk met de saus, daarop de burger en werk af met een schijfje tomaat, wat rode ui en tuinkers. Sluit de burger met het hoedje.
Notities

Je kan dit als lunch serveren met een salade of als hoofdgerecht met salade en frietjes.

Ook leuk als aperitiefhapje wanneer je kleine burgertjes maakt, of met een gourmet met verschillende soorten burgers en ieder maakt zijn eigen variant.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne