Ingrediënten
- 4 verse vijgen
- 1 zoete ui in halve ringen gesneden
- 1 el balsamicoazijn
- 1 koffielepel honing
- pezo
- 1 noot boter
- 16 plakjes gerookte eend
- 2 takjes verse tijm
Porties: personen
Instructies
- Doe de boter in een steelpannetje en laat op een zacht vuurtje smelten. Voeg de ui toe en laat garen op een zacht vuurtje. Als de ui tracht aan te zetten, voeg je een heel klein beetje water toen. Laat wel volledig verdampen.
- Wanneer de ui gaar is, voeg je de balsamicoazijn en de honing toe en laat dit karamelliseren. Kruid met pezo.
- Snij de gerookte eend in reepjes. Halveer de vijgen, duw ze in het midden lichtjes in en beleg ze met de uien en de gerookte eend. Werk af met wat geritste tijm.
- Serveer ze op een de bordje.
Notities
Vijgen mag je met de schil opeten. Als je ze recht van de boom plukt, is de schil boterzacht. In de supermarkt aangekochte vijgen hebben meestal een wat hardere schil, maar ze is wel eetbaar!