Ingrediënten
- 175 g geraspte kokos
- 200 ml gecondenseerde melk met suiker
- 200 g zwarte chocolade 85 % cacao
Porties: stuks
Instructies
- Meng de kokos met de gecondenseerde melk in een grote kom. Maak er ongeveer 20 kleine balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smelt de chocolade au bain marie en dompel de balletjes er 1 voor 1 in. Leg ze terug op de bakplaat en bestrooi ze met nog wat losse kokos. Laat ze minstens een uurtje opstijven op een koele plaats.
- Haal ze van de bakplaat en leg ze op een schoteltje, laat ze nog eens een uurtje verder opstijven in de koelkast. En voila een lekkere zelfgemaakte praline.
Notities
Steek de pralines in een mooi doosje of zakje en je hebt een leuk zelf gemaakt kadootje!
Wil je de praline iets vochtiger, voeg dan iets meer gecondenseerde melk toe.