Ingrediënten
- 30 ml droge witte wijn
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 koffielepel tomatenpuree
- 1 teentje look geperst
- 150 ml kreeftenfond
- 100 ml room
- pezo
- boter
- 24 scampi's ontdooid, ontdaan van darmkanaal en droog gedept
- stokbrood
- blanke roux indien nodig
- 1 hand peterselie fijngehakt
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalot aan in wat boter. Voeg het tomatenpuree toe. Voeg de look toe en blus met de witte wijn. Laat verdampen maar zorg dat de sjalot niet gaat kleuren!
- Voeg de kreeftenfond en de room toe.
- Kruid naar smaak met pezo, eventueel een klein stukje van een bouillonblokje. Indien nodig kan je saus nog wat indikken met blanke roux.
- Kruid de scampi's met een beetje pezo en bak ze in een pan met boter. Bak ze kort, anders krijg je rubberen taaie scampi's.
- Dresseer de borden: Leg op ieder bord zes scampi's, doe er wat kreeftensaus over en werk af met wat peterselie. Lekker met een stukje stokbrood.