Ingrediënten
- 1 kg mosselen gewassen en van baarden ontdaan
- 100 ml droge witte wijn om de mosselen te koken
- 2 preiwit fijn gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 200 ml culinaire room
- 6 sneetjes zachte chorizo
- 1 Turks brood afgebakken zoals op de verpakking staat
- 1 hand peterselie fijngehakt
- 1 noot boter
Porties:
Instructies
- Kook de mosselen in de witte wijn op een hoog vuur tot ze allemaal open zijn. Giet de mosselen door een fijne zeef met een keukenhanddoek en houd het vocht bij.
- Haal de mosselen uit de schelp. Houd enkele mosselen met schelp voor de afwerking.
- Stoof de ui aan in wat boter samen met de look.
- Voeg de prei toe en laat mee aanstoven.
- Bevochtig met het mosselvocht. Proef eerst van het mosselvocht of het niet te zout is, dit hangt af van het soort mosselen, is het te zout , gebruik dan de helft en de helft water.
- Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje nog wat pruttelen tot de prei gaar is.
- Voeg net voor het serveren de mosselen en de chorizo toe, proef en kruid indien nodig nog wat bij.
- Schep de soep uit in de borden en werk af met de mosseltjes in de schelp en de peterselie.
Notities
Vergeet zeker het mosselvocht niet te proeven zodat je geen te zoute soep verkrijgt!
Deze soep wordt meesstal als hapje geserveerd dus in een kleinere portie.
Ook lekker met dragon.