Ingrediënten
Linzensalade
- 100 g gedroogde groene linzen
- 1/2 zoete ui fijn gesnipperd
- 1 grote wortel in brunoise
- 100 g butternut (flespompoen) in brunoise
- 1/2 rode paprika in brunoise
- 100 g bloemkoolroosjes fijn gemalen in een hakmolentje, bloemkoolcouscous
- olijfolie
- fleur de sel
- peper
- 1 hand peterselie fijn gehakt
Zalm
- 300 g zalm met vel
- cajunkruiden
- 1 noot boter
Sausje
- 75 g volle Griekse yoghurt
- beetje citroensap
- Himalaya zout
- peper
- komijnzaad
Porties: personen
Instructies
Linzensalade
- Kook de linzen zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af, spoel ze onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Proef de linzen tijdens het kookproces, meestal moeten ze minder lang koken dan aangegeven. Je wil geen overgare linzen!
- Doe olijfolie in een diepe pan en fruit de ui glazig. Voeg nu de rest van de groentjes 1 voor 1 toe, behalve de linzen. Laat ze beetgaar worden op een zacht vuurtje.
- Als laatste voeg je de linzen toe en kruid je alles al met fleur de sel en peper. Hellemaal op het laatste roer je er de peterselie door.
Sausje
- Meng wat citroensap onder de yoghurt en kruid met pezo.
Zalm
- Kruid de zalm met cajunkruiden en bak de zalm in boter.
Dresseren van het bord
- Schep de groentjes op de borden, daarop de vis en wat van de saus, werk de saus af met de komijnzaadjes.
Notities
Kleurrijk en gezond bordje, boordevol groenten.