Ingrediënten
Krielsaté
- 6 kriel aardappelen
- 12 verse laurier blaadjes
- 100 g spekblokjes
- 3 teentjes look
- 4 takjes tijm
Dragonboter
- 50 g boter
- 1 hand dragon fijn gehakt
Groentjes
- 200 g fijne princesboontjes
- 2 paksoi
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
Overige
- 6 lamskoteletjes
- pezo
- boter
- olijfolie
- fleur de sel
Porties: personen
Instructies
De krielsaté
- Kook de krieltjes beetgaar en laat wat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij ze in drie en steek ze op een saté prikker. 1 stukje aardappel, laurier, aardappel, laurier en weer een stukje aardappel.
- Leg ze in een ovenschaal en kruid ze met fleur de sel. Druppel er wat olijfolie over en leg er de gekneusde teentjes look en tijm bij.
- Zet ze 35 minuten in de oven, draai ze af en toe eens om.
Dragonboter
- Meng de boter met de dragon en kruid met pezo. Doe de boter op een stukje plasticfolie en rol stevig op. Dit gaat het makkelijkste met een pannenlikker. Laat opstijven in de koelkast of diepvriezer.
De groenten
- Maak de boontjes zuiver en stoom of kook ze beetgaar, spoel direct onder koud stromend water.
- Stoof het sjalotje aan in wat boter. Voeg de boontjes op het laatste toe en kruid met pezo.
- Snij het kontje van de paksoi en gooi weg. Snij het wit gedeelte in stukjes van 5 mm, was het goed en zet apart. Snij het groene gedeelte ook in stukjes van 5 mm en was goed.
- Doe wat olie in een wokpan en bak er het witte gedeelte van de paksoi in aan. Niet lang, het moet nog knapperig blijven. Voeg nu ook het groene gedeelte toe en het teentje look. Kruid af met pezo.
Rest
- Bak de spekblokjes krokant in een droge pan.
- Kruid het vlees met pezo en bak het mooi aan in een pan met boter. De lamskoteletjes mogen nog rosé zijn.
- Snij de boter in plakjes.
- Leg op elk bord drie koteletjes, drie krielsatés wat boontjes en paksoi. Werk de koteletjes af met de dragonboter en de krielsatés met wat spekblokjes.
Notities
Koteletjes en krieltjes kunnen ook op de BBQ, geef er dan een lekkere salade bij.