Ingrediënten
Witloof-salade
- 1 stronkje volle grond witloof fijn gesneden
- 1/2 jonagold appel met schil
- 1 el citroen
- 2 handjes veldsla
Dressing
- 1.5 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1/2 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel honing
Zoete aardappel blokjes
- 3 middel grote zoete aardappelen geschild en in blokjes van 5 à 10 mm gesneden
- milde paprika poeder
- cayennepeper
Overige
- 2 tournedos op kamertemperatuur
- olijfolie
- boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
Witloof-salade
- Snij de appel in lucifers en besprenkel met het citroensap.
- Was de veldsla zeer goed, er zit vaak veel zand tussen. Pluk de blaadjes los.
- Meng de sla, het witloof en de appel onder elkaar.
Dressing
- Meng alles voor de dressing onder elkaar en kruid met pezo. Meng de dressing juist voor het serveren onder de witloof-salade.
Zoete-aardappelblokjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kruid de zoet aardappelblokjes met paprikapoeder, cayennepeper en pezo. Besprenkel met olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven roer ze af en toe een keertje om.
Overige
- Kruid de tournedos met pezo en bak ze mooi bruin in een hete pan met boter. Best nog rosé laten anders heb je een taai stukje vlees!
- Dresseer de borden: Leg op ieder bord wat witloofsalade en zoete aardappelblokjes en de tournedos.
Notities
Kruid de zoete aardappelblokjes goed en zet ze niet te lang in de oven, ze mogen nog bite hebben.
Deze witloof-salade is ook een aanrader bij de BBQ.
Tip: voeg ook nog wat rozijntjes toe, voor wie van extra zoet houdt!