Ingrediënten
- 2 zoete puntpaprika's
- 300 g gehakt
- 1 sjalot fijn gehakt
- 2 teentjes look geperst
- 1/4 rood pepertje fijn gesnipperd
- 1 1/2 koffielepel gedroogde marjolein
- 100 g feta
- parmezaan geraspt
- 1/2 ijsbergsla
- 1 el mayonaise
- 1 el zure room
- 1 kofffielepel grove mosterd
- pezo
- 2 stukjes stokbrood
- olijfolie
- pezo
- cayennepeper
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit het sjalotje, het pepertje en de look aan in wat olijfolie en kruid met de marjolein.
- Meng dit onder het gehakt. Kruid het gehakt met pezo en cayennepeper.
- Snij de paprika's overlangs in twee en haal de zaden eruit. Vul ze met het gehakt.
- Strooi er de feta over en rasp en werk af met parmezaan. Zet ze 25 minuten in de oven.
- Snij ondertussen de sla in fijne reepjes.
- Meng de mayonaise met de zure room en de mosterd, kruid met pezo en meng dit onder de salade.
- Serveer de gevulde puntpaprika's met de salade en een stukje stokbrood.
Notities
Je kan ook lamsgehakt of kippengehakt gebruiken.