Ingrediënten
- 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 1 teentje look fijn gesnipperd
- 1 aubergine in plakjes van 5 mm gesneden
- 1 corgette in plakjes van 5 mm gesneden
- 2 coeur de boeuf tomaten in schijfje gesneden
- 8 ansjovisfilets bv Ortiz
- 12 zwarte olijven
- 2 takjes rozemarijn gehalveerd
- zwarte peper uit de molen
- 1 goede geut olijfolie
- fleur de sel
Porties: personen
Instructies
- Leg de aubergine schijfjes op een bakplaat en bestrooi ze aan beide kanten met fleur de sel. Zet er een andere bakplaat boven op en laat ze een half uurtje staan. Spoel nu het zout eraf onder koud stromend water en dep goed droog met een zuivere keuken handdoek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een ovenschaal en verdeel over de bodem de lente-uitjes en de look.
- Daarop ga je dakpansgewijs afwisselend een plakje aubergine, een plakje courgette en een plakje tomaat leggen. Ga door tot alle ingrediënten op zijn.
- Strooi er de olijven over en leg er de ansjovisfilets tussen. Werk af met de takjes rozemarijn. Kruid met zwarte peper en goed wat olijfolie.
Notities
Gebruik geen extra zout op de groenten, de ansjovis en de aubergines zorgen voor het zout.
In ansjovis is zeer veel verschil, ik vind het merk Ortiz zeer lekker. Te verkrijgen bij de Delhaize, daar staat het bij de speciale producten.