Ingrediënten
Witte wijn saus
- 1 nootje boter
- 1 sjalotje fijn gesneden
- 100 ml droge witte wijn
- 3 eidooiers
- 100 ml culinaire room
- 1/2 visbouillonblokje
Overige
- 500 g groene asperges
- 4 zeebaars filets met vel
- 2 nootjes boter
- pezo
Porties: personen
Instructies
Witte wijn saus
- Stoof het sjalotje aan in wat boter, blus met de witte wijn en laat een beetje inkoken.
- Zet het vuur lager zodat het net niet kookt. Voeg de eidooiers toe en verwarm (niet koken) tot je een binding krijgt.
- Doe er nu de room en het visbouillonblokje bij. Kruid naar smaak bij met pezo.
De asperges
- Kook de asperges beetgaar. Giet af en spoel ze onder koud stromend water.
- Bak ze in een pan met boter en kruid met pezo.
De vis
- Kruid de vis met pezo. Bak de vis eerst op de vel kant in een nootje boter. Bak nu ook de andere kant.
- Lekker met puree.
- Dresseer de borden: leg enkele asperges op een bord, daarlangs wat puree. Leg twee zeebaars filets op de asperges en werk af met de witte wijn saus.
Notities
Lekker lente gerechtje.
Ook lekker met enkele gekookte mosseltjes of kokkels en wat kort gebakken zeekraal.