Ingrediënten
- 150 g kabeljauw
- 2 bloemige aardappelen
- 125 g jonge diepvries erwtjes
- 1 el zure room
- 2 nootjes boter
- 1 geutje melk
- pezono
- natriumbicarbonaat
Porties: persoon
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet de aardappelen af en prak ze fijn.
- Kook de erwtjes beetgaar in water met wat bicarbonaat (niet te veel, ander kunnen de erwtjes een wrange smaak krijgen). Giet af en laat schrikken onder koud stromend water.
- Voeg de erwtjes toe aan de aardappelen en stamp grof. Voeg wat boter, melk, de zure room en breng verder op smaak met pezono.
- Kruid de kabeljauw met pezo en bak hem in een pan met boter.
- Schep de puree op een bord en leg daarop de kabeljauw.
Notities
Bij groene groenten voeg ik steeds een beetje bicarbonaat toe aan het kookwater, zo blijven de groentjes mooi fris groen van kleur. Ook steeds spoelen onder koud stromend water, dit om het kookproces direct te stoppen en eveneens goed voor een mooie groen kleur.