Ingrediënten    
                - 2 zoete puntpaprika's
 - 100 g quinoa gespoeld onder koud water
 - 200 ml water
 - 1/2 kippenbouillonblokje
 - 1 rode ui fijn gesnipperd
 - 1 gele paprika in kleine blokjes gesneden
 - 2 el pijnboompitjes geroosterd in een droge pan
 - 2 el rozijnen
 - 5 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
 - 25 blaadjes basilicum fijn gehakt
 - 1 el gedroogde oregano
 - 2 plakjes serrano ham in stukjes gesneden
 - 20 g parmezaan geraspt
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Verwarm de oven voor op 180 graden.
 - Kook de quinoa in het water met het bouillonblokje gaar in 15 minuten, of tot het water volledig is opgenomen.
 - Stoof de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de gele paprika en de oregano toe, stoof tot ze beetgaar zijn.
 - Meng het paprika mengsel, de basilicum, de pijnboompitjes, de tomaatjes, de ham en de rozijntjes onder de quinoa. Kruid eventueel bij met pezo.
 - Zet ze 15 minuten in de oven.
 
        Notities    
                Geïnspireerd door Sandra Bekkari.
								
        