Ingrediënten
- 2 grote tomaten
- 2 rundsburgers
- 2 handjes sla gewassen
- 1 hand basilicumblaadjes fijn gehakt
- 1 hand peterselie fijn gehakt
- 100 g ricotta
- provençaalse kruiden
- peo
- olijfolie
- 300 g krieltjes in vier gesneden
- fleur de sel
- 1 noot boter
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de ricotta met de basilicum en de peterselie. Breng op smaak met pezo en Provençaalse kruiden.
- Snij de tomaten in twee en leg ze in ovenschaal met het snijvlak naar boven. Kruid ze met pezo en Provençaalse kruiden. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze 15 minuten in de oven.
- Meng 1 el olijfolie onder de krieltjes en kruid ze met fleur de sel en Provençaalse kruiden.
- Bak de krieltjes ongeveer 15 minuten in de airfryer, schud ze regelmatig op.
- Bak de hamburgers in een noot boter en kruid met pezo.
- Beleg het onderste deel van de tomaat met sla, daarop de burger dan de ricotta en sluit het broodje met de andere helft tomaat. Serveer met de krieltjes en eventueel nog wat extra sla.
Notities
Beetje moeilijk te eten maar wel zeer lekker.