- 1 bloemkool in roosjes
- 400 g boontjes zuivergemaakt en gehalveerd
- 400 g gekookte hamblokjes
- 200 g gemalen kaas
- 400 g spirelli
- 100 ml melk indien de saus te dik is wat meer melk
- pezono
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Kook de bloemkool goed gaar in gezouten water. Giet af, voeg de kaas en de melk toe en pureer glad met de staafmixer. Roer de hamblokjes eronder en breng op smaak met pezono.
- Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
- voeg de boontjes onder de saus en roer om.
- Meng de saus onder de spirelli en zet 15 minuten in de oven.
- Serveer in kommetjes.
Je kan de schotel op voorhand maken, zorg dan dat er genoeg saus onder is zodat het niet te droog wordt. Gekookte pasta neemt veel vocht op! Wanneer de schotel uit de koelkast komt, zet dan de ovenschotel zeker 30 minuten in de oven. Eventueel nog wat geraspte kaas over de pasta, voor hem in de oven te schuiven.
Super makkelijk en smaakvol, en je eet stiekem toch veel groenten!
Je proef niet dat de kaassaus op basis is van bloemkool!