- 8 kippenbouten
- olijfolie/ boter
- pezo
- kippenkruiden
- 2 rode ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes look geperst
- 250 g kastanje champignons in vier gesneden
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 gele paprika's in stukjes
- 2 el tomatenpuree
- 100 ml droge witte wijn
- 2 blikken tomatenblokjes met kruiden
- 4 takjes tijm
- 1 1/2 oregano
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 1 blik zwarte olijven, ontpit
- 1/2 potje kappertjes
- 2 handjes peterselie fijn gehakt
- Kruid de kip met pezo en kippenkruiden. Bak mooi bruin in een pan met boter of olijfolie. Haal ze uit de pan en leg ze in een grote kookpot.
- Stoof in dezelfde pan de ui en de look aan.
- Voeg de champignons toe en bak mee aan.
- Voeg de paprika's toe en stoof even mee aan.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak even aan, bus met de witte wijn. Giet alles over de kippenboutjes.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de blikken met een beetje water en giet ook bij de kippenbouten.
- Kruid met pezo, oregano, tijm en het kippenboillonblokje.
- Laat 30 à 40 minuten pruttelen, tot de kip gaar is.
- Voeg de olijven en de kappertjes toe, dik de saus een beetje in met bruine roux.
- Werk af met peterselie.
Lekker met pasta, krieltjes of ciabatta.
Simpel en boordevol smaak!
Je kan de overschot van de saus invriezen, kan dienen als pasta saus (voeg eventueel wat gehakt toe aan de saus).
De letterlijke betekenis van 'cacciatore' is 'jager'. Kip cacciatore staat dus voor kip bereid op de wijze waarop Italiaanse jagers dit vroeger deden. Vandaar dat ze ook vaak konijn gebruikten in plaats van kip.