Ingrediënten
- 4 eitjes
- 250 g suiker
- 250 g boter
- 250 g bloem
- 1 snuifje zout
- 2 jonagold appels
- 6 stukjes zwarte chocolade
- 1 el bloemsuiker afwerking
- 4 kleine springvormen
Porties: stuks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de eitjes met de suiker in een mengkom en mix 15 minuten. Kan ook met een keukenmachine.
- Laat ondertussen de boter smelten op een zeer zacht vuurtje. Meng onder het eiermengsel.
- Zeef de bloem en spatel voorzichtig onder de rest.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Meng onder het deeg.
- Vet de springvormpjes in met boter en bebloem. Doe de helft van het deeg in twee kleine springvormen.
- Snij twee stukjes van de chocolade klein en meng onder de rest van het deeg. Vul de andere twee springvormen met dit mengsel.
- Zet in de oven en verlaag de temperatuur naar 160 graden. Bak ongeveer 30 minuten. Controleer met een breipriem of het deeg volledig doorbakken is. De cakes zijn klaar als er geen deeg aan de priem plakt en dus zuiver uit de cake komt. Haal uit de oven, verwijder de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Smelt de chocolade au bain marie en smeer er 1 chocolade-appel-cake mee in. 1 appelcake bestuif je met bloemsuiker, doe hiervoor de suiker in een mini ziftje. Ik laat 1 appel-chocolade-cake en 1 appelcake zonder versieringen (natuur).
Notities
Fijn op een koude winterdag om te bakken.
Je kan ook wat kaneel aan de appelcake toevoegen.