Ardeense forel met broccolipuree
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ardeense forel met broccolipuree
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 4 Ardeense forelfilets
  • 10 aardappelen bintjes
  • 2 stronken broccoli
  • 1 potje zure room
  • 2 klontje boter
  • citroenpeper
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappel gaar in gezouten water.
  2. Maak de broccoli zuiver en stoom gaar, spoel direct onder koud water.
  3. Hou 20 kleine roosjes broccoli apart. Mix de rest met de zure room glad en kruid met pezono en de citroenpeper.
  4. Giet de aardappel af en stam fijn, roer er de broccoli onder en kruid nog wat bij met pezono en citroenpeper.
  5. Kruid de forel met pezo. Bak de forel in een pan met boter, eerst op de velkant.
  6. Maak de broccoliroosjes weer wat warm door ze eventjes in een pan met boter te verwarmen.
  7. Dresseer het bord: doe de puree in kommetjes en wek af met de roosjes broccoli zet op een bord, serveer er de forel bij.
Notities

De citroenpeper is een verrassende smaak in de puree.

Je kan de puree ook serveren met zeebaars, ook een zeer lekkere vis.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne