Ingrediënten
Overige
- 4 Ardeense oesters Lidl
- 1 kg kleine krieltjes voorgekookt en afgekoeld
- fleur de sel
- Arachideolie
Mosterdsaus
- 200 ml rundsfond
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 koffielepel granenmosterd of naar smaak
- 1 geutje room
- bruine roux
- pezo
Worteltjes en erwtjes
- 1 noot boter
- 1 ui fijn gesnipperd
- 400 g worteltjes
- 200 g erwtjes
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 1 beetje suiker
- 1 geut azijn
- 1 geut witte wijn
Porties: personen
Instructies
Worteltjes en erwtjes
- Kook de erwtjes in gezouten water met wat bicarbonaat. Dit voor 3 minuutjes, giet af en verfris direct onder koud stromend water. Zet opzij.
- Stoof de ui glazig in wat boter, voeg de worteltjes toe en laat even mee aanstoven. Bestuif ze met wat suiker en blus met de wijn. Leg er het laurierblad en de takjes tijm bij. Laat ze op een zacht vuurtje verder garen. Dien wat water toe indien nodig.
- Doe de erwtjes erbij wanneer de worteltjes bijna gaar zijn. Kruid het geheel af met pezo en een geut azijn. Laat nog enkele minuitjes verder garen.
Krieltjes
- Bak de krieltjes krokant in een kleefpan met arachideolie.
De mosterdsaus
- Doe de rundsfond en de sjalot in een steelpannetje en laat wat inkoken. Zeef de saus en vang het vocht op. Doe de fond terug in het steelpannetje, voeg de mosterd en de room toe. Bind de saus met bruine roer en kruid naar smaak met pezo.
- Bak het vlees in een pan met boter. Het vlees hoef je niet te kruiden, is van zich zelf meer dan zout genoeg.
- Snij het vlees in plakjes en leg het op de borden, oversaus het vlees en geef er wat worteltjes en erwtjes bij en de krieltjes, werk de krieltjes af met wat fleur de sel.
Notities
Dit vlees hoeft niet echt saus omdat het vlees op zich al fel afsmaakt, maar de saus is ook lekker bij de aardappeltjes!