Asperges met yoghurtsaus, ei en gedroogde ham
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Asperges met yoghurtsaus, ei en gedroogde ham
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g dunne witte asperges
  • 2 hardgekookte eitjes
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 grote augurk in brunouise
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • citroensap
  • 1 handje verse peterselie fijn gehakt
  • 2 plakjes serano ham
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges met de dunschiller en snij het harde stukje eraf. Stoom ze beetgaar en laat ze afkoelen.
  2. Maak het sausje: meng de Griekse yoghurt, het sjalotje, de augurk, peterselie en het citroensap. Kruid met pezo.
  3. Droog de ham in een droge pan op een middelhoog vuur.
  4. Pel de eitjes en plet ze met een vork in mimosa.
  5. Dresseer de borden: leg de asperges op een bord, daarop de saus met mimosa van ei en steek hier en daar een stukje gedroogde ham rechtop in de saus. Werk af met enkele fijne stukjes peterselie.
Notities

Lekker met een stukje stokbrood.

De saus kan je ook aanlengen met wat mayonaise!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne