Ingrediënten
Burger
- 4 hamburgerbroodjes
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 rundshamburgers
- 2 handjes veldsla
- 1 ei hardgekookt en in schijfjes
- augurk schijfjes
- 1 rode ui in fijne ringen gesneden
- 4 plakjes cheddar
Saus
- 2 el mayonaise
- 1/2 el tomatenketchup
- 1 el pickels
- 1/2 koffielepel mosterd
- 1/2 sjalotje fijn gesnipperd
- 3 kleine augurkjes in brunoise
- 1/2 koffielepel kristalsuiker
- zout
- cayennepeper
Porties: stuks
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de saus onder elkaar en roer goed, breng op smaak met zout en cayennepeper. Zet weg tot later.
- Snij het spek in twee en bak het krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan de hamburgers. Draai ze enkele keren. Als het vlees klaar is, dus als je de laatste keer je vlees draait, dan leg je de kaas erop. Laat de kaas een beetje smelten en leg ze tussen de broodjes, zie verder hieronder.
- Snij ondertussen de hamburgerbroodjes in twee en verwarm ze in een toaster.
- Doe op de onderste helft van het broodje wat saus, dan wat sla, leg daarop de hamburger. Beleg hem dan met het spek, de ui, een schijfje ei en wat augurkjes, sluit het broodje. Steek vast met een prikker.
Notities
Het sausje moet je zeker een keertje proberen, weer eens iets anders dan gewoon ketchup en mayonaise.