Ingrediënten
- 400 g boter gesmolten
- 500 g patisseriebloem
- 300 g suiker
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 el vanillebloem puddingbloem
- 1 vanilliestokjes de zaadjes
- 6 eitjes
- 1 snuifje zeezout
Porties:
Instructies
- Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er de bloem, bakpoeder, vanillepoeder, merg van het vanillestokje en suiker in, meng dit op een lage stand.
- Voeg er nu één voor één de eitjes aan toe, voeg het volgende eitje toe als het vorige volledig is opgenomen. Laat eventjes draaien.
- Voeg nu beetje bij beetje de gesmolten boter toe.
- Als laatste nog een snuifje zout.
- Zet het beslag een uurtje in de frigo om op te stijven.
- Verwarm het wafelijzer voor, heetste stand. Smeer voor de eerste wafels wat arachideolie op het platen. Dit is enkel nodig voor de eerste wafels (die mislukken weleens). Leg telkens kleine hoopjes deeg op de bakplaten.
- Haal ze uit het wafelijzer wanneer ze mooi bruin zijn en laat ze afkoelen op een rooster. Steek de wafels in een luchtdichte doos wanneer ze helemaal zijn afgekoeld.
Notities
Dit zijn geen zachte wafels!