Bieslookpuree, Sint-Jacobsvruchten en crumble van zwarte pens
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Bieslookpuree, Sint-Jacobsvruchten en crumble van zwarte pens
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 500 g aardappel bintjes
  • 1 doosje bieslook fijn gehakt
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 geut melk
  • 300 g Sint jacobsvruchten diepvries of verse
  • 2 zwarte pensen ontdaan van vel
  • 2 nootjes boter
  • paneermeel
  • pezono
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er de Griekse yoghurt, een geut melk en de bieslook onder. Breng op smaak met pezono.
  2. Voor de crumble: doe je het vel van de pensen en bak je het vlees van de pensen in een pan met wat boter. Voeg een beetje paneermeel toe om de crumble iets droger te maken.
  3. Kruid de Sint-Jacobsvruchten met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Dit gebeurt zeer kort op een redelijk hoog vuur. De vruchten moeten binnenin nog mooi glazig zijn. Dit gaat veel beter met verse vruchten!
  4. Dresseer de borden: doe de puree op de borden en verdeel de Sint-Jacobsvruchten erover en werk af met de crumble van zwarte pens.
Notities

Wanneer je diepvries Sint-Jacobsvruchten gebruikt, neem dan grote want ze krimpen nog tijdens het bakken.

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne