Bloemkool-kokossoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Bloemkool-kokossoep
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 geut olijfolie
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 2 preien in halve ringen gesneden
  • 1/2 el madras curry
  • 1 grote hand koriander
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 1/2 l water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl mosterd
  • 1 el roze peperbolletjes in de vijzel geplet
  • 1 el zwart sesamzaad
De korianderolie
  • 1 bussel koriander
  • 4 el olijfolie
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de prei toe en kruid met de curry.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even mee aanstoven.
  4. Bevochtig met water en voeg het laurierblad, de bouillonblokjes en de verse koriander toe. Laat 20 minuten koken of tot de bloemkool mals is.
  5. Verwijder het laurier blad, voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Proef de soep en voeg indien nodig pezo toe.
De korianderolie
  1. Hak de koriander grof en doe hem in een maatbeker of nutribullet, samen met de olijfolie en mix glad. Breng op smaak met pezo.
  2. Schenk de soep in de borden en werk af met roze peperbolletjes, zwart sesamzaad en de korianderolie.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne