Broccolipuree met kalfsgehakt
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Broccolipuree met kalfsgehakt
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
  • 1 broccoli in roosjes
  • 250 g aardappelen bloemige bv. bintjes
  • 1 geutje melk
  • pezono
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 300 g kalfsgehakt
  • 1 prei fijn gesneden
  • 150 g kleine diepvries erwtjes
  • 100 g gemalen kaas
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Stoom de broccoli gaar en spoel onder koud stromend water.
  3. Stoom de aardappelen gaar.
  4. Plet de aardappelen en de broccoli fijn met een geutje melk en wat olijfolie. Kruid met pezono.
  5. Stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de prei en de erwtjes toe en kruid met pezono. Laat op een zacht vuurtje alles beetgaar worden.
  6. Doe de broccolipuree in een ovenschaal met daarop het gehaktmengsel. Werk af met de gemalen kaas en zet 20 minuten in de oven.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne