Brochettes van chateaubriand
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Brochettes van chateaubriand
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 300 g chateaubriand
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 2 el Luikse siroop
  • 2 el Whisky
  • 2 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel vijfkruidenpoeder
  • 1 rode paprika
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de paprika in vierkantjes.
  2. Snij het vlees in blokjes.
  3. Maak de brochettes: Rijg hiervoor afwisselend een stukjes paprika en een stukje vlees op een satéstokje. Je begint en eindigt met paprika. Leg ze in een glazen schaal.
  4. Maak de marinade: Meng de sjalot, de siroop, de whisky, de mosterd en het vijfkruidenpoeder onder elkaar.
  5. Giet de marinade over de brochettes en laat ze minimum 1 uur marineren, liefst nog wat langer. Draai ze regelmatig om.
  6. Bak ze op de kort op de bbq, het vlees mag nog rood zijn vanbinnen.
  7. Lekker met vers gemaakte slaatjes enz..
Notities

Leg het vlees een uurtje uit de frigo voordat je begint met bakken. Zo is het vlees op kamertemperatuur.

Wanneer het buiten 40 graden is, haal je het natuurlijk wat later uit!

Verrassend lekkere marinade.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne