Ingrediënten
- 300 g chateaubriand
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 2 el Luikse siroop
- 2 el Whisky
- 2 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel vijfkruidenpoeder
- 1 rode paprika
Porties: personen
Instructies
- Snij de paprika in vierkantjes.
- Snij het vlees in blokjes.
- Maak de marinade: Meng de sjalot, de siroop, de whisky, de mosterd en het vijfkruidenpoeder onder elkaar.
- Giet de marinade over de brochettes en laat ze minimum 1 uur marineren, liefst nog wat langer. Draai ze regelmatig om.
- Bak ze op de kort op de bbq, het vlees mag nog rood zijn vanbinnen.
- Lekker met vers gemaakte slaatjes enz..
Notities
Leg het vlees een uurtje uit de frigo voordat je begint met bakken. Zo is het vlees op kamertemperatuur.
Wanneer het buiten 40 graden is, haal je het natuurlijk wat later uit!
Verrassend lekkere marinade.