Burrata met traag gegaarde tomaatjes en geroosterde aubergine
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Burrata met traag gegaarde tomaatjes en geroosterde aubergine
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1 bol burrata
  • 1 aubergine
  • 1 doosje kerstomaatjes best die samen aan een takje hangen, zijn lekkerder
  • Verse kruiden basilicum, oregano, rozemarijn, tijm
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • pezo
Porties: personen
Instructies
  1. Tomaten halveren en met snijvlak naar boven in een ovenschotel plaatsen.
  2. Leg er een teentje look bij en plaats ze twee à drie uur in een oven op 100 graden.
  3. Snij de aubergine in de lengte van ongeveer 1 cm in plakjes.
  4. Leg ze op een ovenschotel, doe er wat pezo op en goed wat olijfolie olie.
  5. Zet ze 15 minuten op 180 graden in de oven draai ze om en laat ze nog 15 minuten verder garen.
  6. Pers een teentje look in wat olijfolie en kruid met pezo.
  7. Hak de verse kruiden en voeg ze bij de olie.
  8. Doe de afgekoelde tomaatjes in de olie en laat ze hier nog een uurtje in marineren.
  9. Serveer de aubergine met de tomaatjes en de burrata met wat zwarte peper een beetje olijfolie en wat basilicum.
  10. Wanneer je het als amuse geeft verdeel je het over 4 bordjes, als het een voorgerechtje is over 2 bordjes.
Notities

De tijd en het wachten loont de moeite, deze tomaatjes zijn zo heerlijk.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne