Carpaccio van filet pur, gekonfijt tomaatje en een kaaskrokantje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Carpaccio van filet pur, gekonfijt tomaatje en een kaaskrokantje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Gekonfijte tomaatjes
  • 1 bakje gemengde kerstomaatjes
  • 1 teentje look
  • peper
  • fleur de sel
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie
Kaaskrokantje
  • 80 g geraspte emmentaal
Dressing
  • 5 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • pezo
Carpaccio
  • 400 g filet pur
  • 3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 12 mini groen asperges
  • tuinkers
  • 12 appelkappertjes gehalveerd
Porties: personen
Instructies
Gekonfijte tomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Kruid ze met wat peper en fleur de sel. Snipper het teentje look fijn en verdeel over de tomaatjes. Kruid royaal met Provençaalse kruiden of gedroogde tijm en giet er een goede geut olijfolie over. Zet ze ongeveer 2 uur in de oven. Laat nadien volledig afkoelen.
Kaaskrokantje
  1. Zet een antikleefpan op het vuur en leg kleine hoopjes kaas in de pan. Verwarm deze op een middel hoog vuur, laat smelten. Op een gegeven moment kan je ze omdraaien met een vork. Laat ze niet kleuren, dan smaken ze te sterk!
Dressing
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar en zet aan de kant.
Carpaccio
  1. Stoom de asperges beetgaar en spoel direct onder koud stromend water.
  2. Zet de filet pur een uurtje in de vriezer, zo kan je hem makkelijker snijden.
  3. Snij de filet pur met een vlijmscherp mes in dunne plakjes en verdeel ze over 4 bordjes. Deze carpaccio is natuurlijk niet zo dun als diegene je in de winkel koopt, maar omdat je filet pur gebruikt zal je zien dat het absoluut niet stoort. Probeer natuurlijk wel zo dun mogelijk te snijden.
  4. Verdeel de asperges, de tomaatjes, de lente-uitjes, de tuinkers, de appelkappertjes en de kaaskrokantjes over het vlees en werk af met de dressing. Geef het gerecht op het laatste nog een draai ven de pepermolen.
Notities

Dit gerechtje ziet er niet alleen heel mooi uit, het is ook nog eens zeer smaakvol.

Wanneer je het niet ziet zitten om het vlees zelf te snijden, laat het dan door de slager snijden.

Ook de tomaatjes kan je kant en klaar kopen, maar het is echt de moeite om het zelf eens te proberen!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne