Carpaccio van meloen met porto-dressing
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Carpaccio van meloen met porto-dressing
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 1/2 honing meloen
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 2 el witte porto
  • 2 el witte balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 1 el roze peperbesjes gedroogd
Porties: personen
Instructies
  1. Haal de pitjes uit de meloen en verwijder de schil. Snij de meloen nu in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over twee borden.
  2. Verdeel over de meloen de mozzarella in stukjes en de ham in roosjes.
  3. Maak in een vijzel de peperbesjes een beetje fijner en strooi ze over de carpaccio.
  4. Maak de dressing: meng de porto met de witte balsamico en de olijfolie.
  5. Werk de borden af met basilicumblaadjes en de dressing.
Notities

Zeer fris en zomers voorgerechtje of salade. Op een brunch zou hij niet misstaan.

Je kan er ook een stukje brood bij serveren.

Als voorgerecht zou ik de portie wel halveren!

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne