Chocolademousse taart
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Chocolademousse taart
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
Bodem
  • 225 g eiwitten
  • 60 g kristalsuiker
  • 130 g amandelpoeder
  • 75 g bloemsuiker
  • 30 g bloem gezeefd
  • 75 g cacaopoeder gezeefd
  • 75 g suiker
  • 40 g water
  • 260 g zwarte chocolade
  • 125 g eigeel
  • 100 ml room koken
  • 500 ml room stijf kloppen
  • 200 ml room om te versieren
  • 1 el bloemsuiker
Porties: personen
Instructies
Bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  3. Doe de eiwitten en 60 g suiker in een kom en klop op tot de eiwitten stijf zijn.
  4. Voeg het amandelpoeder, bloemsuiker, de gezeefde bloem en de gezeefde cacaopoeder toe aan het eiwitschuim. En meng nog eens rustig.
  5. Doe dit mengsel in een spuitzak zonder spuitmond en spuit de bodem vol. Dit in een cirkel van binnenuit naar buiten. Bak hem ongeveer een 15 minuten in de oven, hij moet vast aanvoelen en dan is hij goed.
  6. Haal de bodem uit de oven en zet in de koelkast om af te koelen.
Chocolademousse
  1. Voor de suikersiroop zet je 75 g suiker op met 40 g water en dit laat je eens goed doorkoken.
  2. Laat de chocolade au bain marie smelten.
  3. Klop de eigelen los en doe er de suikersiroop bij, klop dit zeer luchtig.
  4. Klop 500 ml room stijf.
  5. Verwarm 100 ml room en doe dit bij de gesmolten chocolade.
  6. De chocolade mag bij de eigelen en meng weer goed.
  7. Spatel nu de 500 ml opgeklopte room onder het beslag, dit gebeurt voorzichtig. Giet dit op de gebakken en afgekoelde bodem. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.
Afwerking
  1. Klop weer room stijf met een beetje bloemsuiker onder, doe dit in een spuitzak met spuitmond en spuit mooie toefjes room op de taart.
Notities

Chocolade, bijna iedereen is er gek op...., maar ik niet!

Maar toch maak ik zo nu en dan eens iets met chocolade en dan maak ik mijn buurtjes blij, die vinden dat helemaal niet zo erg.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne