- 2 cordon bleu's ontdooid
- 5 vastkokende aardappelen beetgaar gekookt en afgekoeld
- 3 teentjes look geplet
- 2 takjes rozemarijn
- 2 rode paprika's in stukjes en beetgaar gestoomd
- 1 groene paprika in stukjes en beetgaar gestoomd
- 200 g snijbonen in schuine stukjes en beetgaar gestoomd, gespoeld onder koud water
- 4 raapjes in vier en beetgaar gestoomd
- 10 tal spruitjes beetgaar gestoomd gespoeld onder koud water
- 1 rode ui in partjes en beetgaar gestoomd
- peper
- fleur de sel
- olijfolie
- Arachideolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de cordon bleu op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze samen met de groentjes 13 minuten in de oven. Draai het vlees halfweg een keer om.
- Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een pan met arachideolie mooi krokant en kruid ze met zout. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de groentjes, de aardappelschijfjes op de borden en leg er de cordon bleu bij.
Een ovenschotel vol groenten is niet alleen mooi, maar ook zeer smaakvol. Ook zeer gemakkelijk wanneer je gasten hebt, je maakt de schotel op voorhand klaar en schuift hem op het moment zelf in de oven, geen werk dus! Bovendien geurt het huis heel aromatisch, ge waant u direct in de Provence!
Cordon bleu is een gepaneerd stuk kalfsvlees, kippenvlees, rundvlees of varkensvlees dat je zowel in de pan als in de oven kan klaarmaken. Omdat het gepaneerd is, slurpt het nogal wat vet op, vandaar mijn voorkeur om het in de oven klaar te maken.